Lednova vyzva - peceni domaciho chleba

Po Vanocich jsem se rozhodla vyzkouset peceni domaciho chleba. Pravdou je, ze clovek vi, co si do testa zadela, co skutecne ji a chut domaciho bochniku je jina. Kdyz uz peceni chleba doma, tak se vsim vsudy, cili je treba vytvorit i domaci kvasek z mouky a vody. Muj prvni kvasek jsem tvorila dle internetu, ctyri dny 'krmila' a az paty den prislo na radu samotne peceni bochniku.

zitny s ovesnymi vlockami
Pokud je kvasek spravne udelany, roste, tvori bublinky, trochu octove zapacha. V podstate ho muzete udrzovat celorocne a peci domaci chleb, kdy se vam chce.
Prvni chleby jsem pekla v domaci pekarne. Je to opravdu velmi jednoduche, chleba do ctyr hodin od zadelani testa mate na stole. Nemusite hlidat troubu, nechavat nekolik hodin kynout, jednoduse je to peceni opravdu pro zacatecniky!
pohankovy
Na konci tydne jsem vyzkousela i prvni peceni z trouby. Testo nechala pres noc kynout (vykynulo nadherne) , ale samotne peceni jeste nemam uplne vychytane.
Muj prvni chleba z trouby nebyl nejhorsi, ale kurka byla opravdu tvrdsi a nemusel byt tak tmavy. Predstavovala bych si ho vice nadychanejsi, . . .mam na cem pracovat a do konce mesice ledna, co vyladovat:)
zitny
Pokud mate radu, jak v troube docilit perfektniho 'pohadkoveho' vzhledu, tak napiste do komentaru. Uvitam jako stredne pokrocily zacatecnik kazdou vychytavku:). . . hezky vikend*

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky