Prvni chleba na ostrove

Drive jsem pekla chleba casteji. Hlavne v tehotenstvi v CR, kde mame domaci pekarnu a v ni je peceni chleba opravdu jednoduchy! Nekolikrat jsem chleba vyzkousela i v troube, ale nikdy jsem s nim nebyla 100% spokojena. Byl rozlezly, malo vysoky, nebo tvrdy - kurka az vysusena. Vcera se zadarilo na prvni dobrou a tady na ostrove se chleba v troube povedl!

Ani jsem necekala, ze bez treninku se hned prvni vydari. Myslela jsem, ze to bude chtit trenink. Troubu, kterou tu mam, jsem jeste na chleba nevyzkousela a taky jsem kapku experimentovala a ne vsechny uvedene ingredience v receptu nasledovala. Zamenila jsem bilou mouku za celozrnnou a pridala vice vlazne vody, aby se testo lepe spojilo a dostatecne lepilo.

Chleb zadelala kolem 6 te rano a sla peci po poledni. Kynul cca 6 hodin. Po prekladani rohu a omoucneni, jsem ho v pecici mise nechala kynou jeste cca 20 minut. Udrzel tak tvar a samotne peceni pote trvalo 50 minut. Je opravdu dobry! Kurka pri krajeni krupe, uvnitr ma diry a na chut ne-vysuseny!

Co asi pomohlo?

- dle receptu jsem nechala pecici misu 20 minut vyhrat v rozpalene troube na 230 C 
- dle rady od kamaradky jsem na dno trouby dala do pekacku led a vodu, aby se odparovala a vzduch v troube zvlhcovala
- neuspechani a tvoreni/peceni s laskou :)
- novy recept od kamaradky, kterou timto zdravim a jeste jednou dekuji!*

Jak se dari peci chleba vam? Pecete vubec chleba doma? 

Prikladam recept a budu rada, kdyz mi napisete Vase "vylepsovaky"/recepty. Jsem pripravena vyzkouset i jine druhy. .... Aloha z ostrova

Jednoduchy domaci chleb bez hneteni
500 g celozrnne mouky
500 ml vody
4 g suseneho drozdi
2 lzicky soli
2 lzicky drceneho kminu








Komentáře

Oblíbené příspěvky